Somon cu sos alb
PrinteazaSomon cu sos alb din: file de somon, unt, faina, lapte, smantana, sare, piper, supa de peste, feta, castraveti, ulei, masline, marar.
- 4 fileuri de somon
- 50 g unt
- 50 g făină
- 250 ml lapte
- 100 g smântână
- piper
- sare
- 250 ml supă de peşte
- castraveţi
- brânză feta
- măsline
- mărar
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Fileurile de somon se spală şi se şterg cu un şervet absorbant, apoi se condimentează cu sare şi piper, după gusit. Intr-o tigaie se încinge ulei de măsline şi se prăje;sc fileurile de somon, la foc potrivit:, pe fiecare parte.
Separat se topeşte untul într-o tigaie, se presară făina şi se amestecă foarte bine. Se lasă, la foc mic, până când devirrie aurie. Se stinge cu lapte şi supăi de peşte. Se amestecă foarte bine, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi se adaugă sarea şi piperul. La sfârşit de tot se pune smântână.
Se strecoară sosul, apoi se toarnă peste fileurile de somon. Se ornează cu felii de castravete, rondele de măsline şi cuburi de brânză feta.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- somon cu sos alb
- sos alb pentru somon