Somon cu sos alb

Printeaza

Somon cu sos alb din: file de somon, unt, faina, lapte, smantana, sare, piper, supa de peste, feta, castraveti, ulei, masline, marar.

Ingrediente:Somon cu sos alb

  • 4 fileuri de somon
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 250 ml lapte
  • 100 g smântână
  • piper
  • sare
  • 250 ml supă de peşte
  • castraveţi
  • brânză feta
  • măsline
  • mărar
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Fileurile de somon se spală şi se şterg cu un şervet absor­bant, apoi se condimentează cu sare şi piper, după gusit. Intr-o tigaie se încinge ulei de măsline şi se prăje;sc fileurile de somon, la foc potrivit:, pe fiecare parte.

Separat se topeşte untul într-o tigaie, se presară făina şi se amestecă foarte bine. Se lasă, la foc mic, până când devirrie aurie. Se stinge cu lapte şi supăi de peşte. Se amestecă foarte bine, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi se adaugă sarea şi piperul. La sfârşit de tot se pune smântână.

Se strecoară sosul, apoi se toarnă peste fileurile de somon. Se ornează cu felii de cas­travete, rondele de măsline şi cuburi de brânză feta.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • somon cu sos alb
  • sos alb pentru somon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.