Somon cu sos de ananas
PrinteazaSomon cu sos de ananas din: fileuri de somon, suc de ananas, usturoi, sos de soia, ghimbir, ulei de susan, ananas, piper.
- 2 fileuri de somon
- 1 cană suc de ananas
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 1 linguriţă sos de soia
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
- 1 linguriţă ulei de susan
- 1 cană ananas tăiat cubuleţe
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se amestecă sucul de ananas cu usturoiul, sosul de soia şi ghimbirul, într-un bol. Fileurile de somon se aşază într-un recipient, iar peste ele se adaugă sosul de ananas.
Se lasă la rece pentru a se marina, timp de 1 oră. Somonul se întoarce pe ambele părţi.
Se încălzeşte cuptorul la 200°C, se acoperă o tavă cu două folii de aluminiu şi se pune câte un file de somon pe fiecare. Se stropeşte peştele cu ulei de susan, se presară piper şi se pun fructele pe fiecare file, repartizân-du-le pe cât posibil în mod egal.
Se înfăşoară folia de aluminiu, împăturind colţurile şi se dă la cuptor timp de cca 10 minute, pe fiecare parte, până ce peştele este bine pătruns.
Pofta buna!