Somon cu sos de ceapă
PrinteazaSomon cu sos de ceapă
- 4 cotlete de somon
- 800 g broccoli
- 3 linguri de sos de soia
- 150 ml miere
- o portocală
- 5 cepe
- doi căţei de usturoi
- o linguriţă de zahăr tos
- o jumătate de linguriţă de ghiimbir ras
- sare
- piper
- ulei de măsline
- pătrunjel
- vin alb
Preparare:
O ceapă şi un căţel de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă bine mierea, sosul de soia, sucul de portocală şi puţini pătrunjel tocat.
Se pun fileurile de somon într-un castron, se toarnă deasupra amestecul,, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece 30 de minute.
Ceapa şi usturoiul rămas se curăţă, se spală şi se tăie cubuleţe.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc la foc potrivit pînă cînd se înmoaie. Se pun zahărul tos, sarea, piperul şi ghimbirul ras.
Cotletele de somon se frig pe grătar sau se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei. Broccoli se fierbe, se rupe în bucheţele mai mici şi se serveşte alături de somon, presărate cu pătrunjel tocat.
Somon cu sos de ceapă
Pofta buna!
Foarte bun somonul cu sos de ceapa. Merita sa incercati. In loc de patrunjel, eu am pus busuioc.