Somon cu sos de marar si hrean
PrinteazaSomon cu sos de marar si hrean din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantana, hrean, suc de lamaie si usturoi.
- 4 fileuri de somon dezosate
- 3 linguri ulei de masline
- sare și piper
Ingrediente sos:
- 1/3 ceasca maioneza
- 1/3 ceasca smantana
- 1 lingura marar proaspat tocat
- 2 lingurite hrean ras
- 1 lingurita de suc de lamaie
- 1/4 lingurita praf de usturoi
- sare și piper negru proaspăt macinat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 grade C.
Asezonati fileurile pe ambele parți cu sare și piper. Într-o tigaie incingeti uleiul de măsline. Adaugati fileurile si prajiti timp de 2-3 minute pana se formeaza o crusta maronie.
Scoateti din tigaie si puneti intr-o cratita in cuptor pentru 7-10 minute. In timp ce somonul este in cuptor se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol mic pana la omogenizare.
Se condimentează cu sare și piper negru dupa gust.
Scoateți somonul din cuptor. Serviti fileuri de somon cu sos cremos de marar.
Pofta buna!