Somon cu sos de marar
PrinteazaSomon cu sos de marar din: somon, ulei, lamaie, iaurt, marar, capere, parmezan, sare, piper.
- lamaie
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 fileuri de somon
Pentru sos:
- 200 g iaurt cremos
- 2 legături mărar verde
- 1 lingură capere
- zeama de la o lămâie
- 50 g parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se prepară o marinată din 3 căţei de usturoi, pisaţi, zeama de la 1 lămâie, 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se lasă să se marineze înăuntru, timp de 30 minute, 4 fileuri de somon.
Intre timp se prepară sosul cremos de mărar: se pasează la blender 200 g iaurt cremos cu 2 legături mărar verde, 1 lingură capere, zeama de la o lămâie, 50 g parmezan ras, 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper după gust.
Fileurile de somon marinat se frig pe grătar şi se servesc fierbinţi, cu sos de mărar verde, cu orez, paste sau cartofi natur.
Pofta buna!