Somon cu sos de portocale si busuioc
PrinteazaSomon cu sos de portocale si busuioc din: somon, spanac, usturoi, unt, portocala, smantana, busuioc, sare, piper.
- 300 g somon proaspăt
- 300 g spanac
- 2 căţei de usturoi
- 30 g unt
- 1 portocală
- 50 ml smântână vegetală
- 1/2 linguriţă busuioc uscat
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape şi se călesc frunzele timp de 2 minute, în 15 g unt topit. Se adaugă un căţel de usturoi zdrobit, sare şi piper după gust, apoi se ia vasul de pe foc.
Se porţionează somonul, se curăţă de piele şi se căleşte în restul de unt, împreună cu usturoiul rămas, curăţat şi zdrobit, busuiocul, sare şi piper după gust.
Se stropeşte peştele cu zeama de la jumătate de portocală, iar după ce se pătrunde bine, se scoate pe o farfurie.
In sosul în care s-a fript peştele, se toarnă sucul de portocală rămas, coaja de portocală fin tăiată şi smântână. După 2 minute se stinge focul.
Se aşază pe o farfurie mare spanacul sotat şi peştele. Sosul se toarnă deasupra sau se aduce separat la masă.
Pofta buna!