Somon cu sos de soia si lamaie la grătar
PrinteazaO reteta gustoasa de somon cu: sos de soia, zahar, apa, ulei, piper, usturoi pudra, sare, legume, lamaie.
- 600 g somon proaspăt
- 3 linguri sos de soia
- 1 linguriţă zahăr
- 80 ml apă
- 60 ml ulei
- 1 linguriţa piper
- 1 linguriţă praf de usturoi
- sare
Ingrediente garnitură:
- legume
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Peştele se trece rapid sub un jet de apă rece şi se usucă cu şervete de hârtie. Se presară cu piper, praf de usturoi şi sare.
Intr-un castronel se amestecă sosul de soia, zahărul, apa şi uleiul până ce zahărul s-a topit.
Peştele se pune într-o pungă, se toarnă amestecul de sos, se închide punga şi se dă la rece pentru două ore.
Se încinge grătarul, se unge cu foarte puţin ulei şi se pun peştele, scurs de sosul în care a stat şi legumele tăiate felii subţiri.
Peştele se lasă la fript circa 6-7 minute pe fiecare parte. Se aduce la masă cu legume şi felii de lămâie.
Somon cu sos de soia si lamaie la grătar
Pofta buna!