Somon cu sos de unt si lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de somon cu sos de unt si lamaie din: unt, suc de lamaie, cimbru, sare, piper, spanac, somon, rosie, ulei si lamaie.
- 20 grame unt, la temperatura camerei
- o lingura suc proaspat de lamaie
- putin cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- 60 grame spanac tanar
- un file de somon de 250 grame
- o rosie mica taiata in doua pe lungime
- o lingura ulei
- o felie de lamaie pentru servire
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol untul, sucul de lamaie, cimbrul, sarea si piperul intr-un bol mic. Amesteca bine si da deoparte. Adauga spanacul intr-o oala mica de apa clocotita, opareste-l si apoi scoate-l la scurs. Pune-l pe un platou si acopera-l cu o folie pentru a-l mentine cald.
Pregateste gratarul. Unge o tava de aluminiu cu ulei si pune peste la prajit, cu pielea in jos si jumatatile de rosii. Presara piper. Gateste pentru 4 minute.
Pune rosiile pe farfurie. Ia pestele din tava, indepartandu-i pielita. Pune spanacul langa rosii si deasupra sa asaza fileul de peste. Pune sosul peste peste si decoreaza cu felii de lamaie.
Somon cu sos de unt si lamaie
Poftă bună!
Incoming search terms:
- somon cu sos de lamaie