Somon cu sos de usturoi
PrinteazaSomon cu sos de usturoi din: somon, ulei de masline, mustar, lamaie, usturoi, ghmbir, piper.
- 2-3 bucăţi de somon
- 1/4 cană de ulei de măsline
- 1 lingură muştar
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 căţel de usturoi pisat
- 1 lingură ghimbir pisat
- 1/4 linguriţă piper
Mod de preparare:
Amesteci uleiul cu muştarul, sucul de lămâie, usturoiul şi ghimbirul, torni sosul peste peşte, pui totul într-o pungă de plastic şi îl dai pentru o oră la frigider ca să se impregneze peştele cu acest amestec.
Răstorni peştele cu tot cu sos într-un vas şi-l dai la cuptorul încins pentru 25 de minute. Din când în când ungi somonul cu sosul din vas.
După ce s-a pătruns, scoţi tava, aşezi bucăţile de somon cu sosul pe o farfurie, iar ca garnitură pregăteşti cartofi natur sau legume înăbuşite.
Pofta buna!