Somon cu sos si legume chinezesti
PrinteazaSomon cu sos si legume chinezesti din: somon, legume, cartofi, rosii, ardei, ceapa, usturoi, piper, lamaie, portocala, ulei, sare, spanac.
- 4 fileuri de somon
- un pachet legume chinezeşti congelate
- 4 cartofi
- cinci roşii
- un ardei gras
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- o frunză de dafin
- 4 boabe de piper
- o lămâie
- o portocală
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- spanac
Mod de preparare:
Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se curăţă, se spală şi se ttoacă mărunt. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun leguimele şi se călesc. Se adaugă roşiile tăiate în cubuleţe, se condimentează şi se lasă la fiert tirrnp de 15 minute la foc mediu.
Cartofii se curăţă de coajiă, se spală şi se fierb. Se scuirg de apă, se lasă să se răcească şi se taie în felii rotunde. Legumele se decongelează, se condimentează şi se prăjesc în puţin ulei.
Fileurile de somon se spală, se aşază într-o tavă stropită cu ulei şi se condimentează. Se toarnă puţin ulei peste ele, se pune frunza de dafin, se aşază felii de lămâie şi de portocală.
Se toarnă o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se lasă pân„ când fileurile sunt gata. In sos se mai poate adăuga şi spanac tăiat subţire.
Poftă bună!