Somon salbatic cu legume si ghimbir din: somon, sos de soia, ghimbir, condimente, ceapa, germeni de fasole, telina, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 ml bază de supă de legume sau de pui 2 linguri sos de soia 1 căţel de usturoi pisat 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, pisat 1/2 linguriţă de pudră 5 condimente chinezeşti […]
Somon cu sos teriyaki
PrinteazaSomon cu sos teriyaki din: somon, sos de soia, otet balsamic, miere, ghimbir, orez, ceapa verde, susan.
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon
- 50 ml sos de soia
- 1 lingură oţet balsamic
- 2 linguri miere
- 1/2 linguriţă ghimbir
- orez fiert
- ceapă verde
- susan
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl ştergi cu şerveţele absorbante. Il pui pe grătarul încins şi îl frigi pe ambele părţi, aproximativ 1-2 minute pe o parte.
Cât stă peştele pe grătar, pregăteşti sosul teriyaki. Pui într-un vas sosul de soia şi oţetul balsamic. Adaugi mierea şi ghimbirul şi dai câteva clocote, până capătă consistenţa unui sos.
Este poate chiar mai bun aşa. Când peştele este gata, îl acoperi cu sosul cald încă. Il laşi 5-10 minute, să se întrepătrundă aromele.
Scoţi peştele din sos şi îl laşi pe un platou, alături de orez. Presari ceapă verde, tăiată pe diagonală, pentru un gust proaspăt.
Pentru un gust deosebit, poţi presăra deasupra susan, pe care îl prăjeşti uşor în prealabil.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Somon fript cu legume
Somon fript cu legume din: file de somon, dovlecel, rosii cherry, lamaie, patrunjel, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 1 dovlecel 4-6 rosii cherry 1 lamaie patrunjel proaspat ulei de masline busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Spălăm bine fileurile de peşte şi le tamponăm cu un […]