Somon cu spanac si ardei iute

Printeaza

Somon cu spanac si ardei iute din: cotlete de somon, ardei iuti, ghimbir, limete, spanac, usturoi, ulei de masline, menta, castraveti, iaurt, sare, piper, parmezan, fistic, migdale, nuca.

Ingrediente:

  • 4 cotlete de somonSomon_cu_spanac_si_ardei_iute
  • doi ardei iuţi
  • 5 g ghimbir
  • două limete
  • 600 g spanac congelat
  • 7 căţei de usturoi
  • 150 ml ulei de măsline
  • 7 crenguţe de mentă
  • 3 castraveţi verzi
  • 400 ml iaurt gras
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • fistic
  • migdale
  • nucă

 

Mod de preparare:

Castraveţii verzi se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici sau se toacă cubuleţe. Se pun într-o strecurătoare şi se presează ca să elimine sucul. Se transferă într-un bol, se adaugă iaurtul, sare şi piper după gust, un căţel de usturoi pisat şi o crenguţă de mentă tocată mărunt.

Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii. Cotletele de somon se spală, se scurg, se ung cu ulei şi se condimentează. Se aşază în pătrate din hârtie de copt, se presară cu usturoi tocat, ghimbir ras, suc de lămâie, mentă şi ardei iute feliat. Se împachetează, se coc la foc mediu 20-25 de minute şi se păstrează la cald.

Spanacul se căleşte în puţin ulei, se fierbe cu puţină apă, sare, piper, usturoi tocat şi se serveşte alături de somon şi salata de castraveţi.

 

Somon cu spanac si ardei iute

Somon_cu_spanac_si_ardei_iute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.