Somon cu sparanghel si marar
PrinteazaSomon cu sparanghel si marar din: sparanghel, somon, ulei de masline, sare, marar, lamaie.
- 1/2 kg sparanghel
- 6 felii de somon
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 legătură de mărar
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Curăţaţi sparanghelul: rupeţi vârfurile la 5 cm de bază, iar partea groasă o tăiaţi felii groase de 1-2 cm. Nu folosiţi partea tare de la bază. Spălaţi cu atenţie, scurgeţi în sită, treceţi sparanghelul într-o sită de inox şi aşezaţi-o pe gura unei oale cu apă care fierbe.
Lăsaţi 10 min, trageţi sita de pe vapori, acoperiţi cu un capac, lăsaţi deoparte.
Ungeţi pielea fiecărei felii de somon cu ulei de măsline, aşezaţi feliile pe un strat subţire de sare întins pe un gril sau pe o tablă subţire. Lăsaţi să se pătrundă 1/4 oră. Este gata când face crustă. Treceţi feliile de somon pe farfurii, împărţiţi sparanghelul şi presăraţi peste acestea mărar tocat.
Serviţi cu felii de lămâie lângă peşte, pâine proaspătă şi vin alb demisec.
Pofta buna!