Rețetă clasică de castraveți în oțet din: castraveti, otet de mere, apa, sare, zahar, usturoi, seminte de mustar, seminte de coriandru, frunza de dafin, boabe de piper negru, marar. Ingrediente: 1 kg de castraveți proaspeți, mici și crocanți 500 ml oțet de mere 500 ml apă 3 linguri de sare 2 linguri de zahăr […]
Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii
PrinteazaSomon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul.
Ingrediente:
- un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine
- ulei de masline
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 2 bulbi de fenicul, taiati felii subtiri
- 6 rosii bine coapte, taiate bucati mai mari
- o legatura mica de patrunjel proaspat, taiat nu prea marunt
- 2 lamai taiate felii foarte subtiri
- o lingurita de seminte de fenicul
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Ungeţi somonul cu puţin ulei de măsline şi condimentaţi-l cu sare şi piper, pe dinăuntru şi pe dinafară.
Amestecaţi feniculul, roşiile, pătrunjelul şi lămâia cu puţin ulei de măsline şi un praf de sare.
Umpleţi somonul cu o parte din acest amestec (cât încape), iar restul puneţi-l într-o tavă pentru cuptor şi aşezaţi peştele deasupra.
Stropiţi peştele cu ulei de măsline, presăraţi-l cu seminţele de fenicul şi coaceţi-l în cuptorul încins 45 de minute.
Lăsaţi-l să stea 10 minute, apoi serviţi-l cu câteva linguri din deliciosul amestec de fenicul cu lămâie şi roşii.
Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii
Pofta buna!
Rețetă clasică de castraveți în oțet