Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii

Printeaza

Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul.

Ingrediente:

  • un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 2 bulbi de fenicul, taiati felii subtiri
  • 6 rosii bine coapte, taiate bucati mai mari
  • o legatura mica de patrunjel proaspat, taiat nu prea marunt
  • 2 lamai taiate felii foarte subtiri
  • o lingurita de seminte de fenicul

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Ungeţi somonul cu puţin ulei de măsline şi condimentaţi-l cu sare şi piper, pe dinăuntru şi pe dinafară.

Amestecaţi feniculul, roşiile, pătrunjelul şi lămâia cu puţin ulei de măsline şi un praf de sare.

Umpleţi somonul cu o parte din acest amestec (cât încape), iar restul puneţi-l într-o tavă pentru cuptor şi aşezaţi peştele deasupra.

Stropiţi peştele cu ulei de măsline, presăraţi-l cu seminţele de fenicul şi coaceţi-l în cuptorul încins 45 de minute.

Lăsaţi-l să stea 10 minute, apoi serviţi-l cu câteva linguri din deliciosul amestec de fenicul cu lămâie şi roşii.

 

Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii

Pofta buna!

 

 

 

 

Rețetă clasică de castraveți în oțet

Rețetă clasică de castraveți în oțet din: castraveti, otet de mere, apa, sare, zahar, usturoi, seminte de mustar, seminte de coriandru, frunza de dafin, boabe de piper negru, marar.   Ingrediente: 1 kg de castraveți proaspeți, mici și crocanți 500 ml oțet de mere 500 ml apă 3 linguri de sare 2 linguri de zahăr […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.