Somon la cuptor cu legume si bulgur
PrinteazaSomon la cuptor cu legume si bulgur din: somon, bulgur, portocala, esalota, morcov, usturoi, praz, ulei de masline, curcuma, cuisoare, cimbrisor, sare, piper.
- 650 g somon
- 150 g bulgur
- 1 portocala
- 1 ceaspa esalota
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- 1/2 fir praz
- 2 lingurite cu ulei de masline
- curcuma pudra
- cuisoare pudra
- cimbrisor proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie prazul rondele şi înăbuşă-l în ulei împreună cu rondele de morcov, ceapă şi usturoi. Repartizează compoziţia pe patru bucăţi de hârtie de copt.
Aşază deasupra bucăţile de somon condimentate cu sare şi stropite cu zeamă de portocale.
Presară un praf de curcuma şi cuişoare şi puţin cimbrişor. Prinde hârtia de copt la capete ca să nu curgă compoziţia.
Aşază pacheţelele într-o tavă termorezistentă şi lasă la cuptor, la foc potrivit, 20 de minute.
Fierbe bulgurul în două căni cu apă în care ai adăugat un praf de sare şi piper.
La final, stropeşte cu puţin ulei de măsline. Serveşte somonul cu legume alături de bulgur.
Somon la cuptor cu legume si bulgur
Pofta buna!
Da, somonul este delicios
A iesit bun?