Somon la cuptor cu legume
PrinteazaO reteta de somon la cuptor cu legume din: file de somon, vin alb, unt, sare, piper, dovlecei, ardei gras rosu, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, otet de mere si patrunjel.
- 800 g file de somon
- 1 pahar vin alb
- 60 g unt
- sare şi piper
pentru legume:
- 250 g dovlecei (zucchini)
- 1 ardei gras roşu
- 200 g roşii cherry
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 pahar oţet de mere
- sare şi piper
pentru decor:
pătrunjel sau civetă (sau ceapă verde)
Ingrediente:
Spală şi curăţă dovleceii, ardeiul şi roşiile. Taie dovleceii felii, pe lungime, apoi bastonaşe.
Curăţă ardeiul de seminţe şi de filamentele albe, apoi taie-1 fâşii late. Taie roşiile jumătăţi sau sferturi.
Incinge uleiul într-o tigaie, pune legumele, sărează-le, după gust, şi prăjeşte-le 3-4 minute, la foc mare.
Stropeşte-le cu oţetul de mere, lasă-le pe foc până când acesta se evaporă şi condimentează-le cu sare şi piper, după gust.
Topeşte untul într-un vas special pentru cuptor, sărează şi piperează, după gust, bucata de somon, pune-o în vas şi prăjeşte-o 1 minut.
Intoarce-o pe partea cealaltă şi prăjeşte-o încă 2 minute. Stropeşte-o cu vinul alb.
Pune somonul într-un vas termorezistent, toarnă peste el sosul lăsat la prăjit şi aranjează legumele pe lângă el.
Pune-l în cuptorul reglat pe funcţiunea grill la putere maximă şi ţine-l 8 -10 minute.
Serveşte preparatul decorat cu frunzuliţe de pătrunjel sau cu civetă tocată mărunt.
Somon la cuptor cu legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- somon la cuptor cu legume
- somon cu legume
- somon la cuptor cu sos
- file de somon la cuptor cu legume
Bun rau somonul cu legume