Somon la cuptor pe pat de fenicul

Printeaza

O reteta de somon la cuptor pe pat de fenicul din: bulbi de fenicul, grasime, vin alb, frisca, sare, piper, mustar, seminte de mustar, patrunjel, piper si fileuri de somon.

Ingrediente:Somon la cuptor pe pat de fenicul

  • 1 kg bulbi de fenicul
  • 1 legatura de ceapa verde
  • grasime pentru forma
  • 100 ml vin alb
  • 200 g frisca
  • sare iodata
  • piper macinat
  • 3-4 lingurite de mustar
  • 2 lingurite de seminte de fenicul
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita de piper
  • 4 fileuri de somon (a cate 125 g decongelat)

 

Mod de preparare:

Se curata bulbii de fenicul, frunzele se pun deoparte. Bulbii se taie in doua, se indeparteaza tulpina, iar bulbii se taie oblic in fasii subtiri. Se curata ceapa verde si se taie inele.

Se aseaza, impreuna cu feniculul, intr-o forma de sufleu unsa. Se amesteca vinul alb si frisca cu sare, piper si mustar.

Se adauga la legume, se coc 5-10 minute in cuptorul preincalzit la 180 °C. Intre timp se zdrobesc semintele de fenicul in mojar.

Se rup frunzulitele de patrunjel, se toaca si se amesteca cu semintele de fenicul si cu lingurita de piper. Se spala fileurile de somon, se usuca prin tamponare, se sareaza si se dau prin amestecul de piper si fenicul.

Se aseaza pe patul de fenicul si, in functie de grosimea fileurilor, se dau la cuptor 20-25 de minute.

Se toaca frunzele de fenicul si se presara pe deasupra. Se poate servi cu piuré de cartofi sau crochete.

Somon la cuptor pe pat de fenicul

Somon la cuptor pe pat de fenicul

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.