Somon la cuptor pe pat de taietei
PrinteazaSomon la cuptor pe pat de taietei din: sos de soia, vin de orez, ghimbir, usturoi, file de somon, taietei, seminte de susan, ceapa verde.
- 4 linguri sos de soia
- 4 linguri vin din orez
- 1 bucata de ghimbir in sirop, tocat, plus 2 linguri de sirop din borcan
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 2 fileuri de somon
- 140g de taietei
- 2 linguri seminte de susan
- 2 cepe verzi, tocate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Intr-o carafa mica, amesteca sosul de soia, vinul din orez, ghimbirul cu tot cu sirop si usturoiul.
Tapeteaza cu hartie de copt o tava si asaza in ea fileurile de somon. Toarna peste ele jumatate din cantitatea de sos, apoi da-le la cuptor 15 minute, cat sa se patrunda pestele.
Intre timp, da in clocot o oala mare cu apa. Pune in ea taieteii si fierbe-i conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-i.
Intr-o tigaie mica, prajeste usor semintele de susan 1 minut, apoi adauga-le peste taieteii fierti (punand deoparte o cantitate mica pentru a o presara deasupra).
Toarna restul de sos peste taietei, plus orice urma de sos ramasa in tava de copt si amesteca bine. Serveste-i cu somon, peste care ai presarat ceapa verde tocata si semintele de susan puse deoparte.
Somon la cuptor pe pat de taietei
Pofta buna!