Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit: Ușor de Pregătit din: paste, somon afumat, zeama si coaja de lamaie, capere, smantana, piper negru, sare, patrunjel. Această rețetă de paste cu somon afumat, lămâie și capere este o combinație excepțională de arome și texturi. Somonul afumat aduce o notă de lux și savoare, în […]
Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână
PrinteazaSomon la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry, lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz.
- 2 bucati de somon proaspat
- doua fire de praz
- 200 g de smantana
- 1 lingura cu varf de curry
- 1/2 lamaie
- o lingura de unt
- o lingurita de miere
- marar
- sare
- piper roz
Mod de preparare:
Se stoarce jumătatea de lămâie şi zeama se pune peste smântână şi se amestecă.
Se adaugă apoi mărarul tocat, sarea şi linguriţa de curry. Se pune la rece 15 minute.
Se aşază bucăţile de somon pe câte o folie de aluminiu şi se acoperă cu sos. Se pune restul de sos într-un castronaş.
Se împăturesc bucăţile de scmon în folie de aluminiu şi se bagă totul la cuptor la fcc mediu pentru 20 – 25 de minute.
Se căleşte prazul în unt, la foc mic. Se adaugă şi piperul roz. Se poate pune deasupra şi o linguriţă de miere.
Se lasă pe foc 15 minute, până se înmoaie.
Se scoate somonul de la cuptor şi se adaugă prazul alături, peste care se poate pune restul de sos de smântână şi curry.
Se poate servi cu garnitură de orez basmati.
Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit
Pofta buna!