Somon la cuptor cu sos de mango
PrinteazaSomon la cuptor cu sos de mango din: fileuri de somon, lamaie verde, ulei, coriandru, zeama de lamaie, verde, usturoi, foi de salata, sare, piper, mango, ceapa verde, boabe de rodie, coriandru, ardei iute, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon
- 1 lamaie verde
- 20 ml ulei
- 2 lingurite coriandru macinat
- 2 linguri zeama de lamaie verde
- 2 catei de usturoi
- 4 foi salata
- sare
- piper
pentru sosul de mango:
- 1 fructe mango
- 25 g boabe de rodie
- 1 fir ceapa verde
- 2 linguri coriandru macinat
- 1 lamaie verde
- 1 lingurita de ardei iuti tocati
- 1 catel de usturoi pisat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojeşti fructul de mango, îl tai în cubuleţe şi îl amesteci cu boabele de rodie, ceapa verde tocată, coriandrul măcinat, ardeii iuţi tocaţi, usturoiul pisat, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
Pui într-un bol compoziţia obţinută şi o păstrezi în frigider pentru câteva ore.
Pentru peşte, pregăteşti un amestec din coriandru, ulei, zeamă de lămâie, usturoi, sare şi piper.
Ungi peştele cu acest amestec. Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, coci peştele 11-13 minute, la foc iute.
Serveşti somonul călduţ, alături de frunze de salată verde şi sosul de mango.
Aduci la masă peştele împreună cu felii de lămâie.
Somon la cuptor cu sos de mango
Pofta buna!