Somon la cuptor
PrinteazaO reteta foarte delicioasa de somon la cuptor din: somon, ceapa verde, fasole rosie, patrunjel, ulei de masline, vin alb demisec, sare, piper si praz.
- 4 bucăţi de somon
- două legături de ceapă verde
- 200 g fasole roşie
- o legătură de pătrunjel
- o lămâie
- două linguri de ulei de măsline
- 100 ml vin alb demisec
- sare
- piper
- praz
Mod de preparare:
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte cu apă rece, se fierbe în apă cu sare, apoi se lasă într-un castron şi se păstrează la rece. Bucăţile de somon se spală, se scurg de apă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei.
Se condimentează cu sare, piper şi se aşază peste somon ceapa verde curăţată şi tăiată în bucăţi mai mici. Deasupra se presară boabele de fasole roşie, se pune câte o felie de lămâie şi se toarnă ulei.
Se adaugă vinul alb, se aşază câteva fire de pătrunjel spălate şi scurse de apă, se prinde hâtia cu scobitori şi se introduce în cuptor. Se coc la foc mediu, 30-45de minute, în funcţie de cât de groase sunt bucăţile de somon.
Când sunt gata, se scot din hârtie, se aşază pe platouri şi se presară pătrunjel proaspăt tocat. Ceapa verde se poate înlocui cu praz tăiat fâşii subţiri.
Poftă bună!