Somon delice cu icre negre
PrinteazaSomon delice cu icre negre din: somon, icre, marar, iaurt, sare, piper, cartofi, gheata.
- 300 g file somon afumat
- 50 g icre negre
- 4 câteva fire de mărar
- 300 g iaurt
- sare
- piper
- 10 cartofi mici
- gheaţă pisată
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se desface somonul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se feliază cu un cuţit, cât se poate de subţire. Se fac trandafiraşi din feliile de somon, se prind cu o scobitoare, dacă doriţi, şi se mai lasă să stea câeva minute la rece.
Intre timp, se prepară sosul alb, se amestecă iaurtul cu mărarul, rozmarinul, sarea, piperul, busuiocul şi câteva picături de ulei de măsline până capătă consistenţa unei maioneze. Se lasă 10-15 minute la frigider să se păstreze proaspătă.
Se taie cartofii în jumătăţi, se aşază fileul de somon, peste el se pune o linguriţă de sos alb, se presară câteva bobiţe de icre şi se ornează cu fire de mărar. Pentru a-şi păstra prospeţimea se servesc pe pat de gheaţă pisată.
Poftă bună!