Somon si fenicul in aluat fraged

Printeaza

Somon si fenicul in alut fraged din: ulei de masline, fenicul, ceapa, foaie de dafin, coniac, lamaie, aluat, file de somon, pesmet, ou si lapte.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 bulbi fenicul, taiati felii
  • 2 linguri ceapa, tocata
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri coniac
  • 1/2 lamaie
  • 1 kg aluat fraged
  • 2×500 g file de somon, fara pielita
  • 40 g pesmet
  • 1 ou batut cu 1 lingura lapte

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul si soteaza feniculul, ceapa si foaia de dafin, pana cand se caramelizeaza. Adaugati coniacul si lasa sa dea in clocot. Presara sare si piper si stoarce lamaie.

Intinde aluatul in dou foi, astfel: prima mai lata cu 5 cm decat fileurile si 0,5 cm grosime, iar cea de-a doua mai lata cu 10 cm decat prima.

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Presara foaia cu pesmet si asaza un fileu; pune deasupra amestecul de fenicul.

Asaza al doilea fileu si unge marginile cu oul, acopera cu a doua foaie, apasand ca sa se lipeasca.

Da la cuptor 1 ora, pana cand se rumeneste. Lasa sa stea 10 minute inainte de a portiona si a servi.

Somon si fenicul in aluat fraged

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.