Somon in foi

Printeaza

O reteta de sarmale in foi din: busuioc, coriandru, ghimbir, ulei, fileuri de somon, sare, boabe de piper roz, ridichi, castravete, ardei iute, suc de limette, sos de peste si zahar.

Ingrediente:Somon in foi

  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura coriandru verde sau patrunjel
  • 30 g ghimbir
  • 8 foi de placinta (200 g)
  • 2 linguri ulei
  • 4 fileuri de somon (a circa 200 g)
  • sare
  • 1 lingurita boabe de piper roz pisate
  • 1 legatura ridichi
  • 1 castravete
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri suc de limette
  • 1 lingura sos de peste
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se toacă pătrunjelul sau cori- andrul. Se decojeşte ghimbirul şi se rade. Se ung cu 1 lingură de ulei 4 foi de plăcintă şi se mai su¬prapune peste fiecare câte o foaie.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Peştele se sărează şi se piperează; se asezonează pe o parte şi pe cealaltă cu jumătate din cantitatea de pătrunjel, ghimbir şi busuioc.

Se înfăşoară în foi de plăcintă şi se ung pacheţelele cu 1 lingură ulei. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc cca 15-20 min. Se curăţă şi se taie bucăţele castravetele, ridichile şi ardeiul iute.

Se amestecă şi se condimentează cu suc de limette, sos de peşte, sare, zahăr şi restul de coriandru. Se serveşte salata cu peştele.

Somon in foi

Somon in foi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Cum arata somonul asta in foi ca nu se vede poza, nu poti sa pui alta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.