Somon fume cu legume şi sos
PrinteazaSomon fume cu legume şi sos din: vinete, dovlecei, fenicul, somon fume, vin, limete, capere, ulei, busuioc, menta, oregano, sare, piper.
- doua vinete
- doi dovlecei
- o bucata de fenicul
- 400 g somon fume
- 100 ml vin alb sec
- 250 g unt
- doua limete
- o lingura cu capere
- ulei
- o lingura cu busuioc uscat
- o lingura cu menta uscat
- o lingurita cu oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară se pun la fiert vinul alb, feniculul tocat mărunt şi sucul de la cele două limete. Se fierb zece minute, apoi se adaugă untul tăiat cubuleţe, sare şi piper după gust. Se lasă focul la minimum, se fierb zece minute, se adaugă caperele întregi sau tocate şi se lasă să se răcească complet.
Vinetele şi dovleceii se spală, se taie felii subţiri şi se condimentează. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă la scurs 30 de minute. Intr-un bol se amestecă ulei cu busuioc şi mentă, sare şi piper.
Se trec feliile de legume prin amestec, se prăjesc pe rând într-o tigaie teflonată şi se scot pe un şervet absorbant. Somonul fume se taie felii subţiri şi se pune pe un platou. Se asaza vinetele si dovleceii pe farfurii, felii de somon fume si alaturi sosul de unt cu lamaie si fenicul.
Se serveste totul imediat, presarat cu oregano uscat si piper proaspat macinat.
Somon fume cu legume şi sos
Pofta buna!