Somon cu gem de caise si ghimbir

Printeaza

O reteta de Somon cu gem de caise si ghimbir din: ardei iute, sos de soia, ghimbir, gem de caise si file de somon.

Ingrediente:

  • 1/2 lingurita ardei iute macinat
  • 2 lingurite sos de soia
  • 3 lingurite ghimbir proaspat ras
  • 3 linguri gem de caise
  • 500 gr file de somon

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 230C/gaz treapta 8. Condimenteaza pestele cu sare si piper si aseaza-l, cu pielea in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Amesteca intr-un castron gemul de caise, ghimbirul, sosul de soia si ardeiul rosu (daca doresti mai picant) si unge pestele cu aceasta pasta.

Rumeneste somonul la cuptor timp de 15 minute pana cand poti sa il tai usor cu o furculita, iar gemul de caise s-a caramelizat putin.

Somon cu gem de caise si ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.