Somon cu gem de caise si ghimbir
PrinteazaO reteta de Somon cu gem de caise si ghimbir din: ardei iute, sos de soia, ghimbir, gem de caise si file de somon.
- 1/2 lingurita ardei iute macinat
- 2 lingurite sos de soia
- 3 lingurite ghimbir proaspat ras
- 3 linguri gem de caise
- 500 gr file de somon
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 230C/gaz treapta 8. Condimenteaza pestele cu sare si piper si aseaza-l, cu pielea in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Amesteca intr-un castron gemul de caise, ghimbirul, sosul de soia si ardeiul rosu (daca doresti mai picant) si unge pestele cu aceasta pasta.
Rumeneste somonul la cuptor timp de 15 minute pana cand poti sa il tai usor cu o furculita, iar gemul de caise s-a caramelizat putin.
Somon cu gem de caise si ghimbir
Pofta buna!