Somon cu glazura de coriandru si topping de mazare dulce si ghimbir

Printeaza

Somon cu glazura de coriandru si topping de mazare dulce si ghimbir din: somon,  sos Teriyaki, miere, ulei vegetal, lămâie, ulei de măsline, coriandru, arpagic, ghimbir, ardei iute, oţet, zahar tos, sare de mare, piper.

Somon_cu_glazura_de_coriandru_si_topping_de_mazare_dulce_si_ghimbir

Ingrediente:

  • 650 g somon

Ingrediente pentru glazura:

  • 2 linguri cu sos Teriyaki
  • 1 lingură cu miere
  • 1 lingură cu ulei vegetal
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură cu ulei de măsline

Ingrediente pentru topping: 

  • 20 g coriandru proaspăt tocat
  •  10 g arpagic tăiat mărunt
  • 1/2 linguriţă cu ghimbir tocat
  • 1 ardei iute verde tăiat mărunt
  • 1 lingură cu oţet de vin de orez
  • 2  linguriţe cu zahăr tos
  • 2 linguri cu apă
  • sare de mare
  • piper negru
  • lăstari de mazăre pentru ornat

Mod de preparare:

Iîncălzeşte cuptorul la 180° C. Intr-un castron mic amestecă toate ingredientele pentru glazură şi unge somonul cu aceasta.

Aşază bucăţile de somon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-l timp de 10 minute. Scoate tava din cuptor.

Pentru topping: într-un castron amestecă toate ingredientele pentru topping. Asezonează somonul cu acest amestec.

Pentru a servi: aşază peştele pe un platou şi toarnă peste el glazura. Serveşte imediat.

Somon cu glazura de coriandru si topping de mazare dulce si ghimbir

Somon_cu_glazura_de_coriandru_si_topping_de_mazare_dulce_si_ghimbir

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.