Somon cu glazura de coriandru si topping de mazare dulce si ghimbir
PrinteazaSomon cu glazura de coriandru si topping de mazare dulce si ghimbir din: somon, sos Teriyaki, miere, ulei vegetal, lămâie, ulei de măsline, coriandru, arpagic, ghimbir, ardei iute, oţet, zahar tos, sare de mare, piper.
Ingrediente:
- 650 g somon
Ingrediente pentru glazura:
- 2 linguri cu sos Teriyaki
- 1 lingură cu miere
- 1 lingură cu ulei vegetal
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 lingură cu ulei de măsline
Ingrediente pentru topping:
- 20 g coriandru proaspăt tocat
- 10 g arpagic tăiat mărunt
- 1/2 linguriţă cu ghimbir tocat
- 1 ardei iute verde tăiat mărunt
- 1 lingură cu oţet de vin de orez
- 2 linguriţe cu zahăr tos
- 2 linguri cu apă
- sare de mare
- piper negru
- lăstari de mazăre pentru ornat
Mod de preparare:
Iîncălzeşte cuptorul la 180° C. Intr-un castron mic amestecă toate ingredientele pentru glazură şi unge somonul cu aceasta.
Aşază bucăţile de somon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-l timp de 10 minute. Scoate tava din cuptor.
Pentru topping: într-un castron amestecă toate ingredientele pentru topping. Asezonează somonul cu acest amestec.
Pentru a servi: aşază peştele pe un platou şi toarnă peste el glazura. Serveşte imediat.
Somon cu glazura de coriandru si topping de mazare dulce si ghimbir
Pofta buna!