Somon la gratar cu salata asortata din: file de somon, ulei de masline, miere, otet balsamic, suc de portocale, sare de mare, piper verde, salata. Ingrediente: 300 g file de somon 1 lingura ulei de masline 2 linguri de miere 1 lingura de otet balsamic 2 lingurite de suc de portocale sare de mare piper verde […]
Somon glazurat cu taitei si legume
PrinteazaSomon glazurat cu taitei si legume din: pastă miso, vin de orez, vin alb sec, somon, ulei de floarea soarelui, fasole verde, ceapă verde, seminţe de susan, tăieţei fierţi, rădăcini de bambus.
Ingrediente:
- 2 linguri pastă miso
- 6 vin de orez, vin alb sec
- 4 fileuri de somon
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 200 g fasole verde, tăiată
- 1 legătură ceapă verde, tocată
- 1 lingură seminţe de susan
- 600 g tăieţei fierţi
- 225 g rădăcini de bambus, scurse de lichid
Mod de preparare:
Intr-un vas adancit combina pasta miso cu vinul. Adauga fileurile de somon si unge-le uniform.
Intr-un vas larg pe foc incinge 1 lingura de ulei de floarea soarelui şi prăjeşte somonul scurs de marinată.
Prăjeşte 4 min pe fiecare parte.
Intre timp, încinge uleiul rămas într-un vas adâncit – wok – şi prăjeşte fasolea, ceapa verde şi seminţele de susan.
Stinge cu marinafa rămasă, 3 linguri apă, tăiefeii şi rădăcinile de bambus.
Ţine pe foc 2-3 min până cănd se încălzeşte complet.
Serveşte tăieţeii pe farfuriile de servit cu câte un file de somon aşezat deasupra.
Somon glazurat cu taitei si legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Somon cu sos de ceapa si vin
Somon cu sos de ceapa si vin din: somon, broccoli, sos de soia, miere, portocala, ceapa, usturoi, zahar, ghimbir, ulei, sare, piper, vin. Ingrediente: 4 cotlete de somon 800 g broccoli 3 linguri de sos de soia 150 ml miere o portocală 5 cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos o jumătate […]
Pofta buna!