Somon glazurat cu taitei
PrinteazaO reteta delicioasa de somon glazurat cu taitei din: pasta miso, fileuri de somon, fasole verde, taitei, muguri de bambus, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, ceapa verde si seminte de susan.
- 2 linguri pasta miso
- 4 fileuri de somon
- 200 g fasole verde, taiata segmente
- 600 g taitei proaspeti cu ou, fierti
- 1 conserva muguri de bambus, scursi de lichid – poti inlocui cu sparanghel din conserva
- 6 linguri vin alb sec
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa verde, tocata
- 1 lingura seminte de susan
Mod de preparare:
Intr-un bol din porţelan sau sticlă, combină pasta miso cu vinul şi pune peştele la marinat 10 minute. Incinge 1 lingură ulei şi prăjeşte peştele 4 minute pe fiecare parte sau până când se rumeneşte uniform.
Intr-un vas adâncit în mijloc – wok – încinge uleiul rămas şi sotează fasolea verde, ceapa verde şi seminţele de susan, amestecând continuu 3 minute.
Adaugă marinata rămasă, 3 linguri de apă, tăiţeii şi mugurii de bambus şi continuă să ţii pe foc 2-3 minute. Porţionează în farfurii şi serveşte cu fileurile de somon aşezate deasupra.
Somon glazurat cu taitei
Pofta buna!