Somon glazurat

Printeaza

Somon glazurat din: file de somon, miere, sos de soia, ghimbir, otet de orez, ulei de floarea soarelui, fasole verde, mazare, arahide.

Ingrediente:Somon_glazurat

  • 4×170 g file de somon
  • 80 g miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 cm ghimbir, razuit
  • 1 lingurita otet de orez – sau de mere
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 200 g fasole verde
  • 175 g porumb – din conserva
  • 200 g mazare
  • 2 linguri arahide rumenite, tocate

 

Mod de preparare:

Intr-o pungă de plastic pune fileurile de peşte, mierea, sosul de soia, oţetul, ghimbirul şi lasă la marinat în frigider 30 min.

Intr-un vas încinge uleiul şi prăjeşte somonul cu pieliţa în jos 3-4 min – păstrează marinata deoparte. întoarce fileurile şi prăjeşte 1-2 min pe cealaltă parte şi apoi transferă pe platoul de servit.

Adaugă marinata în vas şi lasă să dea câteva clocote. Intre timp, fierbe legumele în apă cu sare 3-4 min, până când devin al dente.

Serveşte somonul cu garnitura de legume fierte, orez fiert şi cu sosul marinat turnat deasupra. Ornează cu arahidele şi pătrunjelul.

Somon glazurat

Somon_glazurat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.