Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate și iubite bucătării din lume, fiind cunoscută pentru aromele intense, combinațiile de ingrediente și diversitatea preparatelor. Aceasta este rezultatul unei combinații de influențe pre-hispanice, spaniole și a altor culturi indigene. Ingrediente-cheie: Chili: Chili este esențial în bucătăria mexicană și este […]
Somon glazurat
PrinteazaSomon glazurat din: file de somon, miere, sos de soia, ghimbir, otet de orez, ulei de floarea soarelui, fasole verde, mazare, arahide.
Ingrediente:
- 4×170 g file de somon
- 80 g miere
- 2 linguri sos de soia
- 2 cm ghimbir, razuit
- 1 lingurita otet de orez – sau de mere
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 200 g fasole verde
- 175 g porumb – din conserva
- 200 g mazare
- 2 linguri arahide rumenite, tocate
Mod de preparare:
Intr-o pungă de plastic pune fileurile de peşte, mierea, sosul de soia, oţetul, ghimbirul şi lasă la marinat în frigider 30 min.
Intr-un vas încinge uleiul şi prăjeşte somonul cu pieliţa în jos 3-4 min – păstrează marinata deoparte. întoarce fileurile şi prăjeşte 1-2 min pe cealaltă parte şi apoi transferă pe platoul de servit.
Adaugă marinata în vas şi lasă să dea câteva clocote. Intre timp, fierbe legumele în apă cu sare 3-4 min, până când devin al dente.
Serveşte somonul cu garnitura de legume fierte, orez fiert şi cu sosul marinat turnat deasupra. Ornează cu arahidele şi pătrunjelul.
Somon glazurat
Pofta buna!
macaroane din faina de grau, sare, spanac, unt, usturoi, faina, lapte degresat, branza cheddar, parmezan, piper, nucsoara. Timp de preparare: aproximativ 30 de minute Porții: 4 Ingrediente: 340 g macaroane din făină de grâu 2 lingurițe de sare 1 legătură de spanac proaspăt (aproximativ 200g), curățat și tocat grosier […]