Somon glazurat
PrinteazaSomon glazurat din: file de somon, miere, sos de soia, ghimbir, otet de orez, ulei de floarea soarelui, fasole verde, mazare, arahide.
- 4×170 g file de somon
- 80 g miere
- 2 linguri sos de soia
- 2 cm ghimbir, razuit
- 1 lingurita otet de orez – sau de mere
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 200 g fasole verde
- 175 g porumb – din conserva
- 200 g mazare
- 2 linguri arahide rumenite, tocate
Mod de preparare:
Intr-o pungă de plastic pune fileurile de peşte, mierea, sosul de soia, oţetul, ghimbirul şi lasă la marinat în frigider 30 min.
Intr-un vas încinge uleiul şi prăjeşte somonul cu pieliţa în jos 3-4 min – păstrează marinata deoparte. întoarce fileurile şi prăjeşte 1-2 min pe cealaltă parte şi apoi transferă pe platoul de servit.
Adaugă marinata în vas şi lasă să dea câteva clocote. Intre timp, fierbe legumele în apă cu sare 3-4 min, până când devin al dente.
Serveşte somonul cu garnitura de legume fierte, orez fiert şi cu sosul marinat turnat deasupra. Ornează cu arahidele şi pătrunjelul.
Somon glazurat
Pofta buna!