Somon la gratar cu legume si felii de lamaie
PrinteazaSomon la gratar cu legume si felii de lamaie din: somon, sos de soia, zahar, apa, ulei, piper, usturoi, sare, legume si lamaie.
Ingrediente:
- 600 g somon proaspat
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingurita zahar
- 80 ml apa
- 60 ml ulei
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita praf de usturoi
- sare
pentru garnitura:
- legume
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Peştele se trece rapid sub un jet de apă rece şi se usucă cu şervete de hârtie. Se presară cu piper, praf de usturoi şi sare. Intr-un castronel se amestecă sosul de soia, zahărul, apa şi uleiul până ce zahărul s-a topit.
Peştele se pune într-o pungă, se toarnă amestecul de sos, se închide punga şi se dă la rece pentru două ore. Se taie apoi în 6 porţii. Se încinge grătarul, se unge cu foarte puţin ulei şi se pun peştele, scurs de sosul în care a stat şi legumele tăiate felii subţiri.
Peştele se lasă la fript circa 6-7 minute pe fiecare parte. Se aduce la masă cu legume şi felii de lămâie.
Somon la gratar cu legume si felii de lamaie
Pofta buna!