Somon la gratar cu salata
PrinteazaSomon la gratar cu salata din: file de somon, ulei de masline, miere, otet balsamic, suc de portocale, sare de mare, piper verde, amestec de salata.
- 300 g file de somon
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri de miere
- 1 lingura de otet balsamic
- 2 lingurite de suc de portocale
- sare de mare
- piper verde
- 150 g amestec de salata
Mod de preparare:
După ce a fost preîncălzit, grill-ul, de preferinţă unul porţelanat, se unge cu ulei de măsline. Fileul de somon se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, apoi se unge cu amestecul de miere, oţet balsamic şi zeamă de portocale.
Peştele astfel glazurat se introduce la cuptor încă 10-12 minute într-o tavă al cărei fund a fost acoperit cu folie de copt. Opţional, peştele poate fi aşezat pe felii de portocale.
După ce e scos de la cuptor, se lasă să se odihnească 5-6 minute, apoi este montat pe farfurie pe un pat consistent de salată, asezonând cu fulgi de sare de mare şi piper proaspăt râşnit.
Somon la gratar cu salata
Pofta buna!