Somon la gratar cu salata

Printeaza

Somon la gratar cu salata din: file de somon, ulei de masline, miere, otet balsamic, suc de portocale, sare de mare, piper verde, amestec de salata.

Ingrediente:Somon_la_gratar_cu_salata

  • 300 g file de somon
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 2 lingurite de suc de portocale
  • sare de mare
  • piper verde
  • 150 g amestec de salata

 

Mod de preparare:

După ce a fost preîncălzit, grill-ul, de preferinţă unul porţelanat, se unge cu ulei de măsline. Fileul de somon se ţine 2-3 minu­te pe fiecare parte, apoi se unge cu amestecul de miere, oţet balsamic şi zeamă de portocale.

Peştele astfel glazurat se in­troduce la cuptor încă 10-12 minute într-o tavă al cărei fund a fost acoperit cu folie de copt. Opţional, peştele poate fi aşezat pe felii de portocale.

După ce e scos de la cuptor, se lasă să se odihnească 5-6 minute, apoi este montat pe farfurie pe un pat consistent de salată, asezonând cu fulgi de sare de mare şi piper proaspăt râşnit.

Somon la gratar cu salata

Somon_la_gratar_cu_salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.