Somon la grătar cu sos de vin şi capere
PrinteazaSomon la grătar cu sos de vin şi capere din: somon, vin alb spuman, miere, coriandru, unt, sare, piper alb, banana, capere.
- somon
Ingrediente pentru sos:
- 1 pahar de vin alb spumant sec
- 1/2 linguriţă miere
- 1/2 linguriţă coriandru pisat
- 1 buc de unt
- sare şi piper alb, după gust
- 1/4 de banană
- 3 linguri de capere
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală, se lasă să se scurgă bine sau se zvânta într-un şervet de bucătărie fqarte curat.
Se rumeneşte la grătar sau pe tigaia teflon, pe ambele părţi, câte 5 minute pe fiecare parte.
Se pregăteşte sosul cu ingredientele recomandate, se pune peste peştele aşezat într-un vas termorezistent şi se dă la cuptor, la foc mediu, 10 minute, acoperit cu o folie de aluminiu, pentru a păstra sosul nescăzut şi aromat.
Pofta buna!