Somon la grătar cu sote de legume

Printeaza

O reteta de somon la gratar cu sote de legume din: somon, lamai, ceapa, broccoli, dovlecei, porumb, unt, ardei, sare grunjoasa si piper.

Ingrediente:Somon la grătar cu sote de legume

  • 4 medalioane somon
  • 4 lămâi
  • 1 ceapă albă

pentru soteul de legume:

  • 600 g broccoli
  • 2 dovlecei
  • 1 cutie mică porumb
  • 50 g unt
  • 2-3 ardei
  • sare grunjoasă
  • piper

 

Mod de preparare:

Medalioanele de somon se trec printr-un jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare si piper. Se încinge grătarul si se unge cu ceapă albă.

Se taie lămâile felii si se condimentează cu sare grunjoasă. Se pune un strat de lămâi, iar deasupra se pun medalioane de somon si se acoperă cu un alt strat de lămâi.

Se lasă să se înăbuse la foc mediu si se răsucesc la intervale mici de timp. Spre sfârsit, se scot feliile de lămâie si se mai lasă somonul 5-10 minute să se rumenească.

Se curăţă si se spală legumele. Broccoli se opăreste în apă cu sare si apoi se desface bucheţele. Se topeste untul si se înăbuse dovleceii tăiaţi cubuleţe, porumbul, ardeii si bucheţelele de broccoli fierte. Se condimentează cu sare si piper si se servesc cu somonul fript. Se ornează cu feliuţe de lămâie.

Somon la grătar cu sote de legume

Somon la grătar cu sote de legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • somon la gratar cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.