Somon la grătar cu sote de legume
PrinteazaO reteta de somon la gratar cu sote de legume din: somon, lamai, ceapa, broccoli, dovlecei, porumb, unt, ardei, sare grunjoasa si piper.
- 4 medalioane somon
- 4 lămâi
- 1 ceapă albă
pentru soteul de legume:
- 600 g broccoli
- 2 dovlecei
- 1 cutie mică porumb
- 50 g unt
- 2-3 ardei
- sare grunjoasă
- piper
Mod de preparare:
Medalioanele de somon se trec printr-un jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare si piper. Se încinge grătarul si se unge cu ceapă albă.
Se taie lămâile felii si se condimentează cu sare grunjoasă. Se pune un strat de lămâi, iar deasupra se pun medalioane de somon si se acoperă cu un alt strat de lămâi.
Se lasă să se înăbuse la foc mediu si se răsucesc la intervale mici de timp. Spre sfârsit, se scot feliile de lămâie si se mai lasă somonul 5-10 minute să se rumenească.
Se curăţă si se spală legumele. Broccoli se opăreste în apă cu sare si apoi se desface bucheţele. Se topeste untul si se înăbuse dovleceii tăiaţi cubuleţe, porumbul, ardeii si bucheţelele de broccoli fierte. Se condimentează cu sare si piper si se servesc cu somonul fript. Se ornează cu feliuţe de lămâie.
Somon la grătar cu sote de legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- somon la gratar cu legume