Somon la grătar
PrinteazaO reteta delicioasa de somon la gratar cu: ulei de masline, broccoli, lamaie, rosii cherry, sos de soia, sare, piper.
- 500 g file de somon
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 bucheţel de broccoli
- 2 lămâi
- roşii cherry
- curry
- sos soia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge foarte bine grătarul. Se pun fileurile de somon pe grătar. Se frig timp de 10 minute pe fiecare parte. Se asezonează apoi cu sare, piper şi curry.
Separat, se fierbe apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă bucheţelele de broccoli. Se fierb timp de 5 minute.
Se servesc stropite cu ulei de măsline şi cu lămâie, alături de feliuţe de roşii cherry.
Peştele se aşază pe platou lângă legume şi se stropeşte cu sos de soia.
Pofta buna!