Somon gratinat cu garnitură de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de somon gratinat cu garnitura de cartofi din: spanac, orez, sare, file de somon, lamaie, margarina, piper si branza pecorino sau gouda.
- 750 g de spanac congelat
- 1 pachet de orez (125 g)
- sare
- 600 g file de somon
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură de margarină
- piper
- 100 g de brânză pecorino sau gouda
Mod de preparare:
Dezgheţaţi spanacul. Scurgeţi lichidul, apoi tăiaţi spanacul. Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Spălaţi somonul, scurgeţi-l şi tocaţi-l cuburi mari. Săraţi peştele şi stro- piţi-l cu suc de lămâie.
Incingeţi margarina într- un vas mare. Adăugaţi spanacul şi condimentaţi-l cu sare şi piper. Adăugaţi cuburile de somon, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi-l cca. 3 minute la foc mic să se înăbuşească. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
Ungeţi cu grăsime o formă de sufleu. Scurgeţi orezul şi aşezaţi-l în formă. Adăugaţi amestecul cu spanac şi somon. Presăraţi totul cu brânză şi daţi forma la cuptor cca. 5 minute pe nivelul cel mai ridicat al cuptorului. Serviţi imediat. Foarte bine se potriveşte o salată.
Somon gratinat cu garnitură de cartofi
Poftă bună!