Somon gratinat cu garnitură de cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de somon gratinat cu garnitura de cartofi din: spanac, orez, sare, file de somon, lamaie, margarina, piper si branza pecorino sau gouda.

Ingrediente:Somon gratinat cu garnitură de cartofi

  • 750 g de spanac congelat
  • 1 pachet de orez (125 g)
  • sare
  • 600 g file de somon
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură de margarină
  • piper
  • 100 g de brânză pecorino sau gouda

 

Mod de preparare:

Dezgheţaţi spanacul. Scurgeţi lichidul, apoi tăiaţi spanacul. Fier­beţi orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Spălaţi somonul, scurgeţi-l şi tocaţi-l cuburi mari. Săraţi peştele şi stro- piţi-l cu suc de lămâie.

Incingeţi margarina într- un vas mare. Adăugaţi spa­nacul şi condimentaţi-l cu sare şi piper. Adăugaţi cu­burile de somon, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi-l cca. 3   minute la foc mic să se înăbuşească. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.

Ungeţi cu grăsime o for­mă de sufleu. Scurgeţi ore­zul şi aşezaţi-l în formă. Adăugaţi amestecul cu spanac şi somon. Presăraţi totul cu brânză şi daţi forma la cuptor cca. 5 minute pe nivelul cel mai ridicat al cuptorului. Serviţi imediat. Foarte bine se potriveşte o salată.

Somon gratinat cu garnitură de cartofi

Somon gratinat cu garnitura de cartofi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.