Somon cu hrean in foitaj
PrinteazaSomon cu hrean in foitaj din: creson, sos de hrean, branza de vaci, foitaj, file de somon, ou.
- o mana de creson, tocat marunt
- 5 linguri sos de hrean
- 400 g branza de vaci crema
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 750 g foitaj
- 750 g file de somon
- 1 ou, batut
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un bol combină cresonul, sosul de hrean, brânza de vaci şi coaja de lămâie.
Adaugă sare şi piper negru şi lasă deoparte. Intinde aluatul în 2 foi, una mai mare decât bucata de peşte cu 2,5 cm.
Păstrează bucăţile tăiate care depăşesc această suprafaţă.
Aşază foaia de foitaj pe tava de copt, înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi dă la cuptor 15 min, până când creşte şi se rumeneşte.
Apoi scoate tava din cuptor presează ca să se aplatizeze şi aşază deasupra fileul de peşte.
Aşază deasupra crema de brânză. Acoperă cu a doua foaie de foitaj şi împinge marginile foii pe sub foaia deja rumenită.
Decupează forme de peşte din bucăţile păstrate deoparte. Lipeşte ornamentele unse cu apă deasupra.
Unge cu ou şi dă la cuptor 20 min, până când aluatul creşte şi se rumeneşte crocant.
Somon cu hrean in foitaj
Pofta buna!