Somon cu hrean, maghiran si sfecla rosie
PrinteazaSomon cu hrean, maghiran si sfecla rosie din: file de somon, sare, piper negru, ulei de măsline extravirgin, frunze de maghiran proaspăt, oţet balsamic, crâme fraîche, pastă de hrean, lămâie, rucola sau cardama.
- 2 bucăţi a câte 225 g file de somon, dezosat şi crestat din loc în loc la 1/2 cm adâncime
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 6-8 căpăţâni de sfeclă tânără, fierte sau coapte (pentru frăgezire) şi apoi feliate
- 1 mână mică de frunze de maghiran proaspăt
- ulei de măsline extravirgin
- oţet balsamic
- 2 linguri crâme fraîche
- 2 linguri pastă de hrean
- sucul de la 1 lămâie
- 1 mână de rucola sau cardama
Mod de preparare:
Puneţi fileurile de somon cu pielea în jos într-o tigaie neaderentă încinsă.
Apăsaţi-le uşor cu o spatulă ca să nu se strângă.
După 1 minut, ar trebui să fie uşor aurii. întoarceţi somonul, presăraţi sare şi apoi puneţi-l la grătar 10-15 minute, până s-a copt.
Intre timp, marinaţi sfecla, adăugând maghiranul, puţin ulei de măsline, oţetul balsamic şi condimentele.
Separat, amestecaţi creme fraîche cu pasta de hrean şi asezonaţi atent, după gust, cu sare, piper şi suc de lămâie.
Puneţi sfecla şi somonul pe farfuriile de servit, apoi presăraţi deasupra frunzele de rucola şi turnaţi sosul de hrean.
Somon cu hrean, maghiran si sfecla rosie
Pofta buna!