Somon in crustă de ciuperci
PrinteazaO reteta de somon in crusta de ciuperci din: file de somon, paine, ciuperci, smantana, albus, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, seminte de susan, sare si piper.
- 500 g file de somon
- 150 g pâine
- 100 g ciuperci champignon
- 150 ml smântână
- 1 albuş
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 fir de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lingură seminţe de susan
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă, spală şi taie feliuţe ciupercile, înăbuşă-le într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, un praf de sare şi de piper şi 1 lingură de apă. Fasonează marginile fileului de somon curăţat de piele. Pune în blender pâinea tăiată cuburi, mărarul şi pătrunjelul tocate, smântână, albuşul, ciupercilt înăbuşite şi bucăţile tăiate de pe marginilj fileului. Pasează până obţii o pastă omogenă si pune-o în frigider 30 de minute.
Intinde compoziţia cu ciuperci între două folii transparente şi aplatizeaz-o cu un sucitor până la obţinerea unui strat cu grosimea de circa 1/2 cm.Indepărtează folia de deasupra, pune peste compoziţia întinsă fileul de somon si rulează ajutându-te de foaia de plastic, îmbrăcând complet somonul.
Aşază somonul în crustă într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt, presară-l cu seminţe de susan şi coace-1 15 minute în cuptorul încălzit la 200° C. Lasă-l să se odihnească câteva minute şi taie-l felii. Serveşte-l, după preferinţă, cu o garnitură de legume sau de spanac fiert la aburi.
Somon in crustă de ciuperci
Pofta buna!