Somon in crusta de ierburi
PrinteazaSomon in crusta de ierburi din: file de somon, ierburi, lamaie, mazare, lapte, smantana, unt, cartof, scortisoara, muguri de pin, sare, piper.
- 2 fileuri de somon
- 1 plic de ierburi de Provence
- 1 lămâie
- 200 g mazăre
- 1 ceapă mică
- 200 ml lapte
- 200 ml smântână lichidă
- 50 g unt
- 1 cartof dulce
- 1/4 linguriţă scorţişoară
- 50 g muguri de pin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli somonul, ft tamponezi cu un prosop de bucătărie. Condimentezi cu sare şi piper, adaugi zeama de lămâie, ierburile de Provence şi laşi la frigider 30 de minute. După ce îl scoţi, îl tragi la tigaie 5 minute pe o parte şi 5 pe partea cealaltă.
Separat, pui mazărea la fiert în lapte cu ceapa tăiată mărunt. După ce a fiert mazarea, îndepărtezi laptele de pe foc, mixezi mazărea şi ceapa. Adaugi puţin unt şi 100 ml de smântână lichidă, sare şi piper.
Separat, fierbi cartoful dulce tăiat în cubuleţe. După ce a fiert, dai prin blender, adaugi scorţişoara, restul de smântână lichidă, restul de unt şi, la sfârşit, mugurii de pin, traşi la tigaie.
Pofta buna!