Somon in crusta de malai
PrinteazaSomon in crusta de malai din: somon, lamaie, malai, sare.
- 2 bucăţi/felii somon proaspăt sau dezgheţat
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- 5-6 linguri mălai
- sare
Mod de preparare:
Bucăţile de somon se curăţă de solzi, se spală şi se şterg cu un prosop de hârtie. Se sărează pe ambele părţi, apoi se ung cu zeamă de lămâie. Se dau la frigider aproximativ o oră, într-un vas acoperit cu capac.
Se unge o tigaie antiade-rentă cu ulei şi se pune pe foc să se înfierbânte puţin, în mălaiul pus pe o farfurie, se dau bucăţile de peşte pe ambele părţi, să fie bine acoperite cu mălai. Se pun în tigaie, se acoperă cu capac şi se frig la foc potrivit 7-8 min.
Se trage tigaia de pe foc şi se lasă 2-3 min., apoi se întorc bucăţile de peşte pe partea cealaltă şi se coc în continuare 7-8 min.
Se trage tigaia de pe foc, după alte 2-3 min., se scot bucăţile de peşte pe farfurie şi se servesc ca atare sau cu o garnitură după preferinţe.
Pofta buna!