Somon in crusta
PrinteazaSe încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se pun 150g de brânză mascarpone într-un robot de bucătărie împreună cu 1 pungă de salată (năsturel, spanac şi rucola).
Se mixează până se obţine un piure cremos şi verde. Se condimentează bine cu sare şi piper. Se întind 500g aluat de tartă şi se aşază pe o tavă de copt unsă cu ulei.
Se pune 1 fileu de 500g de somon în mijloc. Se pune cu lingura jumătate din compoziţia de mascarpone peste somon. Se împătureşte aluatul şi se obţine un pachet. Se taie 3 fante în aluat, ca să aibă pe unde ieşi aburul. Se unge cu ou bătut.
Se coace 30 de minute sau până ce aluatul este crocant şi a prins o culoare maronie. Se serveşte cu restul de amestec cu mascarpone, pe post de sos.
Somon in crusta
Pofta buna!