Somon in sos cu ghimbir

Printeaza

Somon in sos cu ghimbir din: somon, sare, piper, faina, ulei, morcovi, patrunjel, ghimbir, ceapa, bulion, otet, zahar.

Ingrediente:Somon in sos cu ghimbir somon, retete somon

  • o bucată de somon
  • sare
  • piper
  • făină
  • 250 ml ulei
  • doi mor­covi
  • un pătrunjel
  • ghimbir
  • 2-3 cepe
  • bulion
  • oţet slab
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se pre­sară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se scoate şi se lasă la răcit.

Marinata: se curăţă şi se spală 2-3 morcovi, un pătrunjel, un ghimbir, un pătrunjel, 2-3 cepe, se taie în felii subţiri, se pun într-o cratiţă, se adaugă 4 linguri de ulei şi se rume­nesc uşor.

Se adaugă bulionul, piperul şi cuişoarele. Se acoperă cu un capac şi se ţin pe foc aproximativ 20 de mi­nute.

După aceea se toarnă o jumă­tate de pahar de oţet slab, puţină supă de came sau apă, se drege cu sare şi puţin zahăr după gust, apoi se lasă la răcit. Se poate servi într-un vas adânc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.