Somon in sos cu ghimbir
PrinteazaSomon in sos cu ghimbir din: somon, sare, piper, faina, ulei, morcovi, patrunjel, ghimbir, ceapa, bulion, otet, zahar.
Ingrediente: somon, retete somon
- o bucată de somon
- sare
- piper
- făină
- 250 ml ulei
- doi morcovi
- un pătrunjel
- ghimbir
- 2-3 cepe
- bulion
- oţet slab
- zahăr
Mod de preparare:
Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se presară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se scoate şi se lasă la răcit.
Marinata: se curăţă şi se spală 2-3 morcovi, un pătrunjel, un ghimbir, un pătrunjel, 2-3 cepe, se taie în felii subţiri, se pun într-o cratiţă, se adaugă 4 linguri de ulei şi se rumenesc uşor.
Se adaugă bulionul, piperul şi cuişoarele. Se acoperă cu un capac şi se ţin pe foc aproximativ 20 de minute.
După aceea se toarnă o jumătate de pahar de oţet slab, puţină supă de came sau apă, se drege cu sare şi puţin zahăr după gust, apoi se lasă la răcit. Se poate servi într-un vas adânc.
Poftă bună!