Somon in sos de tarhon
PrinteazaSomon in sos de tarhon din: tagliatelle, sare, somon, limeta, esalota, ciuperci, unt, ciuperci, piper, vin, crema de branza, smantana, tarhon.
- 500 g tagliatelle verzi
- sare
- 600 g file de somon fără piele
- 3 limete
- 3 eşalote
- 500 g ciuperci
- 2 linguri unt
- piper alb
- 125 ml vin alb demisec
- 200 g cremă de brânză
- 100 ml smântână
- tarhon proaspăt
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se stropeşte peştele cu suc de limete şi se taie felii de coajde limete. Ceapa se taie peştişgri, ciupercile se taie felii.
Se rumeneşte somonul în unt circa 3 minute şi se scoate din tigaie. Se păstrează la cald în timp ce se. prăjesc ceapa şi ciupercile, cu sare şi piper, circa 3 minute, amestecând continuu. Se scot.
Se stinge uleiul de la prăjit cu vin, suc de lămâie, cremă de brânză şi smântână dulce. Se fierbe şi se potriveşte de sare şi piper. Se aşază pe farfurii somonul, ciupercile şi sosul şi se garnisesc cu frunze de tarhon şi felii de lămâie. Se servesc cu tagliatelle.
Somon in sos de tarhon
Pofta buna!