Somon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel
PrinteazaSomon in sos de vin cu rozmarin si sparanghel din: file de somon, vin, lamai, rozmarin verde, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel, sos de mustar cu hrean, piper si sare.
- 800 g file de somon
- 200 ml vin alb dulce
- 2-3 lamai
- 1 crenguta rozmarin verde
- 2 bucheţele sparanghel
- 300 g ciuperci
- 400 g cartofi
- 50 g unt
- 4 roşii
- 1 legatura pătrunjel verde
- 2-3 lingurite sos de muştar cu hrean
- piper boabe alb şi roşu
- sare
Mod de preparare:
Se trec bucăţile de file printr-un jet de apă rece, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin, se acoperă cu felii de lămâie şi se stropesc cu vinul alb. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se pătrundă bine. În acest timp, se curăţă sparanghelul, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare aproximativ 30 minute.
Separat, în acelaşi timp, se curăţă cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se scot cu spumiera pe un platou împreună cu sparanghelul şi ciupercile spălate şi înăbuşite, în prealabil.
Toate legumele se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se bagă în cuptor. Somonul se serveşte împreună cu legumele gratinate şi se ornează cu feliuţe de roşii, muştar şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!