Somon înăbuşit cu sos de mărar
PrinteazaSomon înăbuşit cu sos de mărar din: somon, ceapa verde, marar, supa de peste, condiment pentru peste, vermut, smantana, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g somon (o bucata medie)
- 1 fir de ceapa verde (partea alba)
- 2 legaturi marar
- 200 ml supa de peste (din 1/2 cub condiment)
- 1 lingura amestec condiment pentru peste
- 3 linguri vermut sec
- 250 ml smantana pentru gatit
- 1 lingura suc de lamaie
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Speli peştele cu apă rece şi îl ştergi bine cu un şervet de hârtie. Cureţi şi toci mărunt ceapa verde.
Speli mărarul, îl zvânţi şi toci grosier frunzele, iar tulpinile foarte mărunt.
Dai în clocot cubul de supă de peşte diluat, alături de ceapă şi amestecul-condiment pentru peşte.
Adaugi somonul şi fierbi la foc mic 15 minute.
Scoţi peştele cu o paletă, îl pui pe un platou preîncălzit, îl stropeşti cu puţină zeamă de peşte, apoi îl acoperi cu folie de aluminiu şi îl menţii cald la cuptor. Strecori zeama de peşte într-o oală mică.
Adaugi vermutul şi fierbi la foc puternic, amestecând continuu, până capătă consistenţa unui sirop.
Adaugi treptat smântână şi îngroşi până devine cremoasă. Condimentezi cu mărar, suc de lămâie, sare şi piper.
Menţii sosul cald la foc mic. îndepărtezi pielea şi oasele de la somon, apoi le tai în fileuri (felii subţiri).
Tai feliile în bucăţi mari, le pui în farfurii preîn- călzite şi le stropeşti cu sos.
Somon înăbuşit cu sos de mărar
Pofta buna!