Somon înăbuşit
PrinteazaO reteta de somon inabusit din: morcovi, fenicul, ceapa, telina, rosii, cimbru, foi de dafin, vin alb, otet de vin, sare de mare, boabe d epiper, felii de somon si sfecla. Fierberea înăbuşită este o metodă clasică de preparare a fileurilor de peşte: acestea se cufundă într-un lichid care fierbe în clocote foarte mici şi, în momentul în care sunt gata, se scot cu atenţie.
Principalul avantaj al metodei este că lichidul poate fi aromat cu tot felul de legume, ierburi sau vin, care se completează foarte bine cu aroma peştelui.
- 2 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi feli
- un bulb de fenicul, tăiat felii
- o ceapă, curăţată şi tăiată în opt
- 2 tulpini de ţelină, curăţate şi tăiate mai mare
- 2 roşii tăiate în două
- frunzele de la 4 fire de cimbru proaspăt
- 2 foi de dafin
- câteva fire de pătrunjel proaspăt
- un păhărel de vin alb
- puţin oţet de vin alb
- un praf de sare de mare
- o linguriţă de boabe de piper negru
- 4 felii de somon de câte 200 g, curăţate de oase
opţional:
- o sfeclă mare, curăţată şi tăiată felii
Mod de preparare:
Puneţi toate ingredientele pentru supă într-o cratiţă mare. Umpleţi-o cu apă rece şi aduceţi la fierbere. Adăugaţi feliile de somon şi, când apa reîncepe să fiarbă, micşoraţi flacăra la minimum. Lăsaţi să fiarbă 5 minute în clocote mici, apoi stingeţi focul şi lăsaţi peştele să stea în supă încă 5 minute, pentru ca să se pătrundă încet de căldura acesteia.
O idee excelentă este să adăugaţi nişte sfeclă la lichidul de fierbere. Peştele se va colora şi va arăta fantastic. După 5 minute, scurgeţi zeama şi serviţi peştele împreună cu legumele.
Somon înăbuşit
Pofta buna!