Somon invelit in dovlecei
PrinteazaSomon invelit in dovlecei
- 4 buc. file de somon (â 130 g)
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri suc de lămâie
- sare, piper
- 4 crenguţe de cimbru
- 1 dovlecel mare
- 2 linguri ulei de măsline
Preparare:
Spălaţi somonul cu apă rece şi uscaţi-l pe un prosop de bucătărie. Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt şi amestecaţi-l cu suc de lămâie. Ungeţi bucăţile de somon cu acest sos marinat, săraţi-le şi piperaţi-le.
Acoperiţi-le şi lăsaţi-le la frigider cca. 30 de minute. Spălaţi crenguţele de cimbru, curăţaţi dovlecelul şi tăiaţi-l pe lungime felii subţiri, înfăşuraţi bucăţile de somon în câte o felie de dovlecel, adăugând şi câte 1 crenguţă de cimbru.
Astfel pregătit, prăjiţi somonul într-o tigaie grill circa 4 minute pe fiecare parte. Ornaţi după cum doriţi, eventual cu puţină verdeaţă.
Pofta buna!