Somon japonez cu orez şi avocado

Printeaza

Somon japonez cu orez şi avocado din: orez, avocado, lamaie, sos de soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru.

 

Ingrediente:

  • 300g de orez pentru sushi
  • 350g file de somon fără piele
  • 2 avocado mici, coapte, feliate
  • zeama de la 1 lămâie
  • 4 lingurte sos de soia light
  • 4 lingurie seminţe de susan prăjite
  • 2 cepe verzi, tocate subţire
  • 1 ardei iite, fără seminţe, tăiat subţire
  • o mână tunze de coriandru

 

Mod de preparare:

Clătiţi orezul printr-o sită până se scurge apa. Uscaţi şi aşezaţi într-o cratiţă mare cu 400ml de apă.

După ce dă în clocot, lăsaţi focul mic, acoperiţi, apoi fierbeţi 10-12 minute, până ce orezul este aproape gata.

Luaţi de pe foc şi lăsaţi acoperit 10 minute.

Taiaţi simonul în felii subţiri şi aranjaţi pe un plîtou alături de feliile de avocado.

Stropiţi a zeama de lămâie şi soia, până ce totul ste acoperit în mod egal. Lăsaţi 10 minut în frigider la marinat.

Amesttcaţi sosul din farfuria cu somon cu orezul apoi adăugaţi un praf de sare.

Aşezaţi orezul în patru boluri şi puneţi deasupra somonul şi avocado. Presăraţi seminţele de susan, felii subţiri de ceapă verde, arceiul şi coriandrul.

 

Somon japonez cu orez şi avocado

Somon_japonez_cu_orez_si_avocado

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Burger de Năut

Burger de Năut din: naut, ceapa, usturoi, morcov, faina, chimen, coriandru, boia, sare, piper, ulei, chifle, sosuri. Combinând proteinele vegetale din năut cu o varietate de legume, condimente și ierburi aromatice, acest burger vegetarian sau vegan este perfect pentru cei care doresc să se bucure de o masă sățioasă, fără a compromite gustul sau valoarea […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.