Somon la cuptor cu fenicul

Printeaza

Somon la cuptor cu fenicul din: unt, bulb de fneicul, praz, coaja de lamaie, zeama de lamaie, vin alb, mustar de dijon, fileuri de somon, marar, ulei de floarea soarelui, piper, sare grunjoasa.

Ingrediente:Somon_la_cuptor_cu_fenicul

  • 50 g unt
  • 1 bulb de fenicul, taiat felii subtiri
  • 2 fire de praz, partea alba, taiat felii subtiri
  • coaja de la 1 lamaie si 1 lingura zeama
  • 150 ml supa limpede de peste
  • 3 linguri vin alb sec
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 2 fileuri de somon, in total 1,8 kg
  • o legatura mica de marar, tocat
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita piper negru, zdrobit
  • 1 lingurita sare grunojasa

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200C. Tapeteaaza tava de copt cu hartie neaderenta. Intr-un vas, pe foc topeste untul si soteaza feniculul si prazul 5 minute, pana cand se patrund.

Stinge cu coaja de lamaie si supa si apoi lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, pana cand lichidul se evapora.

Adauga vinul, mustarul si zeama de lamaie si fierbe 3-4 minute pana cand scade. Inmoaie 5 fire de ata alimentara de 35 de minute in apa rece si asaza-le la intervale regulate pe latimea tavii de copt.

Asaza deasupra un fileu de somon, cu pielita in jos si apoi asaza deasupra legumele si presara verdeata.

Asaza deasupra celalalt fileu, cu pielita in sus, stropeste cu ulei si presara sare si piper. Leaga atele deasupra ca sa fixezi bucatile si da la cuptor 45-50 de minute pana cand se patrunde.

Ca sa verifici daca e gata, infinge o andrea metalica in partea cea mai groasa si las-o cateva secunde; daca aceasta iese fierbinte inseamna ca pestele e patuns.

Serveste cald sau rece cu cartofi noi sau cu paine crocanta si salata verde.

Somon la cuptor cu fenicul

Somon_la_cuptor_cu_fenicul

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.